Μεταφράσεις - Διερμηνείες στα Βουλγαρικά

μεταφράσεις βουλγαρικά

Τι πρέπει να προσέξετε σε μια υπηρεσία μετάφρασης;

Επιλέγοντας επαγγελματία μεταφραστή ή διερμηνέα αποφεύγεται ένα σωρό προβλήματα που θα βρείτε μπροστά σας αν αποφασίσετε να δοκιμάσετε μόνος ή με την βοήθεια ατόμου το οποίο δεν έχει αυτές της ιδιότητες.

Εμπιστευτείτε της μεταφράσεις των εγγράφων σας σε επαγγελματίες μεταφραστές οι οποίοι έχουν ως μητρική γλώσσα τα βουλγαρικά, έχουν ειδίκευση στο αντικείμενο (νομικές, τεχνικές, οικονομικές, ιατρικές μεταφράσεις) και μακρόχρονη αποδεδειγμένη πείρα.

Η γνώση μιας ξένης γλώσσας δεν σημαίνει και δυνατότητα επαγγελματικής μετάφρασης. Το ότι κάποιος ήταν φοιτητής στην Βουλγαρία ή είναι καθηγητής της βουλγαρικής γλώσσας δεν σημαίνει ότι μπορεί να είναι και μεταφραστής. Αν η μετάφραση εγγράφων είναι δύσκολο και απαιτητικό επάγγελμα η ζωντανή διερμηνεία αποτελεί τέχνη την οποία μπορούν να ασκήσουν μόνο επαγγελματίες διερμηνείς με μακρόχρονη πείρα στο αντικείμενο.

Τι είναι η μηχανική μετάφραση; Μηχανική μετάφραση ονομάζετε η αυτόματη μετάφραση “έξυπνων” μηχανών όπως το Google translate η οποία χρησιμοποιείτε για να σας δώσει μια γενική ιδέα του περιεχομένου. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις υπηρεσίες ενός επαγγελματία μεταφραστή.

Υπάρχουν διάφορα λογισμικά μεταφραστικής μνήμης (CAT tools, π.χ. SDL Trados, DéjàVu, memoQ κτλ.) τα οποία συμβάλλουν στην ταχύτερη μετάφραση επιτρέποντας στους μεταφραστές να αποθηκεύσουν ήδη μεταφρασμένα κείμενα και να τα ξαναχρησιμοποιήσουν αντί να τα μεταφράζουν ξανά. Έτσι τα αυτά τα λογισμικά προγράμματα εξασφαλίζουν συνέπεια στη μετάφραση ειδικευμένης ορολογίας πχ. τεχνικοί όροι, βοηθώντας πολύ στην καθημερινή εργασία τον μεταφραστή.

Ποια είναι τα διαφορετικά είδη διερμηνείας;

  1. Ταυτόχρονη διερμηνεία η οποία συνήθως απαιτεί ειδικό εξοπλισμό και είναι η ακριβής προφορική μεταφορά του ομιλητή
  2. Διαδοχική διερμηνεία όπου ο διερμηνέας αφού ακούσει τον ομιλητή μεταφράζει στην άλλη γλώσσα το μήνυμα.

Αν ο σκοπός των κειμένων σας είναι η επαγγελματική προώθηση των προϊόντων σας ή η εικόνα της εταιρείας σας είναι σημαντική για εσάς, επιλέξτε από της πολλές εταιρείες που προσφέρουν επαγγελματικές μεταφράσεις εκείνη η οποία ταιριάζει στην εταιρική φιλοσοφία και στιλ σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την μετάφραση ιστοσελίδων και το κόστος της.